Meer doen met 3D content

3D kan op vele verschillende manieren worden toegepast, van visualisaties voor in tijdschriften of publicaties tot digitale 3D catalogi en van augmented reality apps tot full immersive virtuele werelden. Laat acteurs door een virtueel decor lopen voor cinematics in musea of maak exclusieve prints van uw topstukken voor in de museumshop.

Uw 3D dataset is de duurzame bron voor content in toepassingen, voor iedere nieuwe tentoonstelling kunt u dezelfde dataset blijven gebruiken om telkens weer nieuwe toepassingen of inhoud te maken.

Een 3D reconstructie van de stadsmuren van een middeleeuwse stad kunnen bijvoorbeeld in eerste instantie gebruikt worden voor een tentoonstelling met VR-brillen en een app op de telefoon. Een volgende tentoonstelling kan zich daarentegen richten op de militaire functies van de stadsmuur waar het 3D model nu als decor in de openingsfilm wordt gebruikt. Op deze manier kan dezelfde 3D dataset opnieuw worden gebruikt voor nieuwe en verschillende verhaallijnen en toepassingen.

Hieronder noemen wij enkele voorbeelden van mogelijke toepassingen, er is heel veel meer mogelijk en hierover informeren wij u graag!

Visualisaties

Met de 3D modellen kunnen in iedere gewenste grootte en resolutie mooie afbeeldingen worden gerenderd. Van afbeeldingen voor op de wanden van een museumopstelling tot in publicaties en van posters tot meer dan levensgrote afbeeldingen van een object om als opvallend reclamemateriaal te worden gebruikt.

3D PDF

Maak met 3D pdf uw vondstencatalogi interactief. Topvondsten kunnen 360 graden rondom of zelfs als doorsnede worden bekeken, gewoon met de standaard pdf-reader. Deel eenvoudig digitaal de 3D afbeelding van uw kwetsbare object met andere specialisten zonder het object fysiek te hoeven verplaatsen. Met 3D pdf maakt u communiceren een stuk makkelijker!

Virtual Reality

Mogelijkheden om immersive 3D belevingen te hebben zijn de laatste tijd enorm gegroeid. Met VR-brillen kunnen gereconstrueerde, ontoegankelijke monumenten virtueel worden bezocht. Ga virtueel op bezoek bij een archeologische opgraving of breng museumobjecten onder in een gereconstrueerde virtuele context.

Met een VR-bril krijgt de gebruiker het gevoel in een compleet andere wereld te zijn en kan hij vrij rondlopen door de virtuele ruimte. Door het waarnemen van ruimte, perspectief, beweging en geluid wordt de beleving van 3D een overweldigende ervaring.

Augmented Reality

Met augmented reality is het mogelijk een mix tussen de echte en de digitale wereld te maken. Objecten, gebouwen en complete omgevingen worden aangevuld met een virtual reality overlay. Zo kunnen afgebroken stadsmuren digitaal terug in het stadsbeeld worden gebracht of beschadigde of incomplete beelden digitaal worden aangevuld en ingekleurd.

Laat met een stadswandeling in het contemporaine straatbeeld zien wat waar ooit stond, geef afbeeldingen in catalogi of publicaties een extra dimensie of laat bezoekers met een app het museumobject met een digitale reconstructie vergelijken.

Cinematics

Gedigitaliseerd erfgoed is perfect toe te passen in cinemacontexten. Plaats acteurs of objecten door middel van chroma key of object tracing in een 3D reconstructie. Gebruik renders van het 3D model om sfeerbeelden of een educatieve videoclip te maken.

3D printen

Print gescande objecten 3D uit in diverse soorten materiaal, zoals metaal, hout, kurk of plastic. 3D prints zijn een ideale manier om bezoekers een tastbare ervaring met museumobjecten te geven en zijn natuurlijk aantrekkelijk als museumsouvenir.